Klaps

Klaps er verdens førende backgammonhold, og det mest vindende gennem tiderne. Ingen har vundet mere end to DM-titler og en pokaltitel. Efter nogle års selvvalgt eksil rykkede Klaps tilbage til Elitedivisionen i 2008.

01 november, 2009

Lørdagskampe - tilbage til toppen!

Endelig var dagen kommet hvor vi skulle tage revanche for de uhyrligheder der fandt sted for en måneds tid siden på Fyn.
Klammer begyndte som lyn og torden med i sin match, som var færdig på lige under 40 minutter. Niels Skov Larsen blev doblet ud to gange til 2-0, derefter gik han han doblet gammon, så rendte han ind i endnu en gammon på sin egen dobling, og så stod det 10-0. Som kronen på værket gik han så gammon på sin egen redobling! Klammer kunne derefter koncentrere sig om at følge med i de øvrige matcher.
Niels Haarbo var kommet bagud 11-6, Bondo endnu værre bagud med 14-3, mens Steen havde gang i en meget lige match, hvor de fulgtes ad nærmest hele vejen. Niels fik kæmpet sig tilbage til 11-12, men tabte alligevel, Bondo tabte også, og så var der kun Steen at heppe på.
Der var underholdning for alle skillingerne i et spil hvor Lise havde doblet et prime vs. prime spil ved 15-13 til Steen og matchen kunne have tippet begge veje. Men Steen nappede sikkert sejren i det efterfølgende parti.
Skuffende igen med en 2-2, - måske de hold fra provinsen er stærkere end man lige går og tror.

I den anden kamp skulle 1-3 nederlaget til Horsens i Svendborg revanceres. I den anledning havde Klaps hevet en sand kanin op ad hatten - nemlig Benjamin Lund, der som altid indfandt sig med kaffekop i hånd og backgammonspil under armen sådan ca. 30 sekunder før kampen skulle gå i gang.

Det blev en ren forbudt-for-børn forestilling. Klapserne var ikke særlig villige til at afgive points, og efter en ca 45 minutter havde Klapserne scoret 28 points og afgivet 6! Derefter blev tempoet sat en anelse ned, og fter 1½ time var der stadig gang i alle kampe, nu med en samlet 50-21 stilling. Steen Søndergaard var den første der lukkede sin kamp, mod Tage Mellgren. Dernæst hev Bondo en sikker sejr i land, og Haarbo fik også sat Rolf Nielsen til vægs. Tilbage var så holdets Benjamin, der havde lukket sin modstander ind i kampen igen til 13-13. Derefter var der dog ingen nåde, en doblet gammon, og så var sagen klar efte 3½ times kamp: 4-0 til Klaps.

Dermed er Klaps tilbage på +3, og med Soirées noget mere beskedne udbytte i weekenden er vi tilbage på en delt 3. plads. Med mulighed for at bytte med nedrykkerne fra Play 65 på torsdag.